Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat


2018 YILI ETKİNLİKLERİ

KADIN İSTİHDAMI ÇALIŞTAYI

9 il ve ilçe düzeyinde konuyla ilgili devlet kurumu, 3 üniversite, 12 belediye, 13 sivil toplum kuruluşu ve kadın kooperatifi, 3 sendika- konfederasyon olmak üzere İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölge Sanayi Odası ile toplamda 120 katılımcıyla gerçekleştirilen kurultaya konuk olarak Prof. Dr. Yıldız Ecevit katılmıştır.

    

    

“DİKKAT DOLANDIRICI VAR” SEMİNERİ

Günümüzdeki dolandırıcılık yönetemlerininin ve korunma yollarının anlatıldığı seminerimizi İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Nevzat YALUR,  tüm semt merkezlerimizde vermiştir.

    

MENOPOZLA YAŞAM SEMİNERİ

Menopoz nedir? Etkileri Nelerdir? Konularının işlendiği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıları ve Doğum Kliğini'nden Dr. Gönenç UÇURAN'ın katkılarıyla  düzenlenen seminerimiz, tüm semt merkezlerimizde verilmiştir.

    

ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ (DİSLEKSİ) SEMİNERİ

Disleksi farkındalık semineri Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Psikolog Sümeyra Nur ELÇİN' in sunumuyla gerçekleşmiştir. Seminer öncesi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından katılımcılara organ bağışının önemi hakkında da kısa bir sunum yapılmıştır.

    

KADIN EMEĞİ STANDLARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı “Kadın Emeği Standları”na tüm semt merkezlerimizin katılımıyla 8 standta, 4 gün boyunca el emekleri sergilenerek satışa sunulmuştur.

    

   

KADIN MÜDÜRLERE KAHVALTI

09.03.2018 günü Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Belediyemizdeki kadın müdürlere yönelik Kavacık'ta bir kahvaltı düzenlenmiştir.

 

 

LÖSEV HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

Lösemili Çocuklar Vakfı ile ortaklaşa bir hizmet içi eğitim düzenlenmiştir. Müdürlüğümüz personeline yönelik bu eğitimde, Lösemi hastalığı ve bununla ilgili ne yapılır, Lösemili hastaya nasıl yönlendirme yapılır konulu bir eğitim verilmiş, LÖSEV'in tanıtımı yapılmıştır.

    

SERTİFİKA TÖRENİ

Müdürlüğümüz bünyesinde, Müdürlüğümüz perseonelleri tarafında 2017 yılında verilen Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı (KİHEP), Kadın Sağlığı Eğitimi Programı (KSEP), 0-18 Yaş Aile Eğitimi ve Lider Kadın Eğitimi'nin yer aldığı ve sertifika almaya hak kazanan kadınlara sertifklalarının Belediye Başkanımız Sayın Muhittin SELVİTOPU'nun verdiği bir tören düzenlenmiştir.

    

ŞEHİT AİLELERİ İLE KAHVALTI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü sebebiyle ilçemiz sınırlarında yaşayan şehit ailelerine yönelik bir kahvaltı düzenlenmiştir. Kahvaltıya katılan Şehit Ailelerine Belediye Başkanımız Sayın Muhittin SELVİTOPU katılımcılara birer anı paketi vermiştir.

    

    

TOPLUMUMUZDA KADIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Toplumumuzda Kadın” konulu panele EKDAV Başkanı Türkan MİÇOOĞULLARI, Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Füsun ÇOBAN DÖŞKAYA ve Yazar İhsan ELİAÇIK katılmıştır.

    

    

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI

Müdürlüğümüze bağlı oluşturulan Yaş Alanlar Kulübüne bağlı üyelerimiz 18 - 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla TSM Konserine götürülmüştür.

 

 

ÇANAKKALE GEZİSİ

Karabağlar Belediyesi, “Anneler Günü” etkinlikleri kapsamında Semt Merkezi kurslara katılan 500 kadını, Çanakkale Gezisi’ne götürdü.

   

 

KADIN SAĞLIĞI SORUNLARI

Semt merkezlerimizdeki hobi ve mesleki kurslara katılan kadınlara yönelik, kadın sağlığı semineri düzenlendi. “Cinse Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar” konusunda verilen seminerler, 1- 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti.

    

KANSERE GÜLÜMSEYİN SEMİNERİ

İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından semt merkezlerimizdeki kadınlara, Meme ve Rahim Kanseri konusunda seminerler verilmiş, daha sonraki süreçte kadınlar, sağlık ocaklarında kontrole götürülmüştür.

    

KAZIM KARABEKİR SEMT MERKEZİNİN AÇILIŞI

Karabağlar Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi Semt Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

    

KİMYASAL MADDELER VE ZEHİRLENMELER

Karabağlar Kent Konseyi ile ortak düzenlenen seminerde, semt merkezlerindeki kadınlar, özellikle ev hanımlarının sıklıkla karşılaştığı kimyasal zehirlenmelere karşı bilgilendirildi.

     

MERYEM ANA ŞİRİNCE GEZİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Meryem Ana, Şirince ve Yedi Uyuyanlar” gezisine semt merkezlerimizdeki kadınlarımız da katılmıştır. Mayıs ayında ise semt merkezlerimizdeki kadınlara “Şirince, Meryem Ana ve İsabey Camiisi” gezi düzenlenmiştir.

    

    

NEFES TEKNİKLERİ VE KAHKAHA TERAPİSİ

Semt Merkezlerimizdeki kadınlarımıza farkındalık etkinlikleri çerçevesinde nefes ve kahkaha terapisi semineri düzenlendi. Kadınlar, kahkaha atmanını sağlık açısından önemini doğru nefes teknikleriyle öğrendiler.

    

    

 

TÜKETİCİ HAKLARI SEMİNERİ

Karabağlar Kent Konseyi ve Tüketici Hakları Derneği ile ortak düzenlenen seminerde, semt merkezlerindeki kadınlara, tüketici hakları  ve yasal mevzuat üzerine bilgilendirme yapılmıştır.

    

BAŞKAN KAHVALTILARI

Belediye Başkanımız Sayın Muhittin SELVİTOPU’ nun katılımı ile 10 ayrı Semt Merkezlerimizde kahvaltı toplantıları yapılmıştır.  26 Mart 2018 ‘de Aşık Veysel SEM’de başlayıp 11 Mayıs 2018 ‘de Özgür SEM’de biten kahvaltılı toplantılara semt merkezlerimizdeki kadınlar iştirak etmiştir.

  

  

  

  

  

ÇANAKKALE GEZİSİ

Karabağlar İlçesindeki muhtarlarımızın talebi üzerine 11 Ekim Perşembe günü Çanakkale’ye bir gezi daha düzenlenmiştir. Geziye 500 kişi katılmıştır.

  

  

ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ UÇURUYOR

“Dünya Çocuk Günü” kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında, ilçede yaşayan engelli çocuklar, mülteci çocuklar, Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (KARBEM) okuyan öğrenciler hayallerini uçurtmalarına çizip gökyüzüne uçurdular. Aynı etkinlik kapsamında Karabağlar Kent Konseyi üyeleri çocuklara yüz boyama etkinliği yapılmıştır.

  

  

   

     

ENGELLİ HAFTASI

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde, Otizmli çocukların oluşturduğu koro ve orkestranın yer aldığı İzot Korosu bir konser vermiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı ile Karabağlar Belediyesi Meclis Üyelerinin oluşturduğu takım arasında futbol maçı düzenlenmiş, ayrıca Reşat Nuri Güntekin Kütüphanesinde ÇYD Çocuk Kulübü üyelerine engellilik üzerine çocuk öyküleri seslendirilmiştir.  

  

  

İFTAR SOFRALARI

16 Mayıs 2018 - 14 Haziran 2018 tarihleri arasında olan Ramazan Ayı boyunca birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla, on yedi farklı bölgede kurulan iftar sofralarında toplam on bir bin sekiz yüz kişiye iftar yemeği verilmiştir.

  

KIRTASİYE DAĞITIMI

Eylül 2018 tarihinde okulların açıldığı hafta, İlkokula okula yeni başlayan 2000 çocuğa sırt çantası, 60 sayfa defter, 12’li kuru boya kalemi, 12’li pastel boya, kalemlik, kalemtraş, kırmızı kalem, kurşun kalem ve silgiden oluşan kırtasiye seti dağıtılmıştır.

  

ŞEHİTLER HAFTASI

14 – 20 Mayıs Şehitler Haftası dolayısıyla, ilçemizde ikamet eden şehit ailelerinin herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığına yönelik, evlerine nezaket ziyaretleri yapılmıştır.

  

YAZ OKULLARI ETKİNLİĞİ

Karabağlar Belediyesine bağlı semt merkezlerinde düzenlenen yaz okulları kapsamında eğlenceli matematik, eğlenceli bilim, görsel sanatlar, drama, dans, müzik, kısa film atölyesi ve felsefe atölyesi derslerine katılan çocuklar, Karşıyaka evrensel çocuk müzesi ve haberleşme müzelerini ziyaret etmiştir. Ayrıca Çeşme Ilıca Tabiat parkına, çocuklar ve anneleri için gezi düzenlenmiştir.

  

  

  

  

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Dünya Engelliler Günü kapsamında Bozyaka Kültür merkezinde özel eğitim öğretmeni Eyüp Doğru’nun konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlenmiştir. Panelde dünyada etkin olan eğitim modelleri konuşulmuştur.

  

29 EKİM ŞEHİT AİLELERİ 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İlçemizde yaşayan Şehit Ailelerine yönelik bir kahvaltı düzenlenmiştir. Kahvaltıya katılan şehit ve gazi dernekleri Belediye Başkanı Muhittin SELVİTOPU’ na çiçek takdim etmiştir.

  

ANITKABİR GEZİSİ

İlçemizde yaşayan kadınlar için 10 Kasım dolayısıyla Anıtkabir’e gezi düzenlenmiştir.

  

“Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Eşitliği” (CEMR) 

5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının yıldönümünde, Karabağlar Belediyesi olarak Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin “Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Eşitliği” (CEMR) sözleşmesi imzalanmıştır. Belediye Başkanımız Muhittin SELVİTOPU sözleşmeye imza atarken Belediye Meclisi Kadın Erkek Eşitliği İhtisas Komisyon üyeleri, kadın belediye meclis üyeleri ve kadın müdürler törende hazır bulunmuştur.

  

ÇOCUK İSTİSMARI ÇALIŞTAYI

19 Kasım “Dünya Çocuk İstismarını Önleme Günü” ve 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olması nedeniyle, 67 Kamu kurum ve sivil toplum örgütünün katıldığı, Belediyemizin Muzaffer İzgü Konferans Salonunda, 20 – 21 Kasım tarihlerinde iki gün süren,  “Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Çalıştayı” düzenlenmiştir.   

  

KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE KISA FİLMİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak için sokak röportajlarının da yer aldığı bir eğitim filmi ve bir de kısa film çekilmiştir.

  

 

 

 

TERAVİ NAMAZI ŞERBET DAĞITIMI

16 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasındaki Ramazan ayı boyunca ilçemizdeki 29 camide iki araç halinde teravihden sonra şerbet ikramı düzenlenmiştir.

  

SEMT MERKEZLERİ YENİ YIL KUTLAMASI

Bir kurs merkezi ve 11 Semt Merkezinde hizmet verdiğimiz vatandaşlarımız, 2018 yılının yorgunluğunu müzik eşliğinde düzenlenen yeni yıl kutlaması ile atmıştır. Karabağlar Belediyesi Türkan Şoray Nikah Salonu’nda düzenlenen etkinliğimize, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve meclis üyeleri de katılmıştır.

  

  

 

 

 

 

 

Top