2018 YILI ETKİNLİKLERİ

KADIN İSTİHDAMI ÇALIŞTAYI

9 il ve ilçe düzeyinde konuyla ilgili devlet kurumu, 3 üniversite, 12 belediye, 13 sivil toplum kuruluşu ve kadın kooperatifi, 3 sendika- konfederasyon olmak üzere İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölge Sanayi Odası ile toplamda 120 katılımcıyla gerçekleştirilen kurultaya konuk olarak Prof. Dr. Yıldız Ecevit katılmıştır.

“DİKKAT DOLANDIRICI VAR” SEMİNERİ

Günümüzdeki dolandırıcılık yönetemlerininin ve korunma yollarının anlatıldığı seminerimizi İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Nevzat YALUR,  tüm semt merkezlerimizde vermiştir.

MENOPOZLA YAŞAM SEMİNERİ

Menopoz nedir? Etkileri Nelerdir? Konularının işlendiği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıları ve Doğum Kliğini'nden Dr. Gönenç UÇURAN'ın katkılarıyla  düzenlenen seminerimiz, tüm semt merkezlerimizde verilmiştir.

ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ (DİSLEKSİ) SEMİNERİ

Disleksi farkındalık semineri Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Psikolog Sümeyra Nur ELÇİN' in sunumuyla gerçekleşmiştir. Seminer öncesi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından katılımcılara organ bağışının önemi hakkında da kısa bir sunum yapılmıştır.

KADIN EMEĞİ STANDLARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı “Kadın Emeği Standları”na tüm semt merkezlerimizin katılımıyla 8 standta, 4 gün boyunca el emekleri sergilenerek satışa sunulmuştur.

KADIN MÜDÜRLERE KAHVALTI

09.03.2018 günü Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Belediyemizdeki kadın müdürlere yönelik Kavacık'ta bir kahvaltı düzenlenmiştir.

LÖSEV HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

Lösemili Çocuklar Vakfı ile ortaklaşa bir hizmet içi eğitim düzenlenmiştir. Müdürlüğümüz personeline yönelik bu eğitimde, Lösemi hastalığı ve bununla ilgili ne yapılır, Lösemili hastaya nasıl yönlendirme yapılır konulu bir eğitim verilmiş, LÖSEV'in tanıtımı yapılmıştır.

SERTİFİKA TÖRENİ

Müdürlüğümüz bünyesinde, Müdürlüğümüz perseonelleri tarafında 2017 yılında verilen Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı (KİHEP), Kadın Sağlığı Eğitimi Programı (KSEP), 0-18 Yaş Aile Eğitimi ve Lider Kadın Eğitimi'nin yer aldığı ve sertifika almaya hak kazanan kadınlara sertifklalarının Belediye Başkanımız Sayın Muhittin SELVİTOPU'nun verdiği bir tören düzenlenmiştir.

ŞEHİT AİLELERİ İLE KAHVALTI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü sebebiyle ilçemiz sınırlarında yaşayan şehit ailelerine yönelik bir kahvaltı düzenlenmiştir. Kahvaltıya katılan Şehit Ailelerine Belediye Başkanımız Sayın Muhittin SELVİTOPU katılımcılara birer anı paketi vermiştir.

TOPLUMUMUZDA KADIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Toplumumuzda Kadın” konulu panele EKDAV Başkanı Türkan MİÇOOĞULLARI, Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Füsun ÇOBAN DÖŞKAYA ve Yazar İhsan ELİAÇIK katılmıştır.

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI

Müdürlüğümüze bağlı oluşturulan Yaş Alanlar Kulübüne bağlı üyelerimiz 18 - 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla TSM Konserine götürülmüştür.