Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 06 Mart 2024, 17:14
Okunma: 301 Kez Görüntülendi

Yeşilyurt Pazaryeri'nin temeli törenle atıldı

 

Başkan Selvitopu: 500 bin insanın sesini duymadılar

 

Karabağlar Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek kapalı hale getirilecek Yeşilyurt Pazaryeri’nin temeli törenle atıldı. 10 yıllık görev süresi boyunca herkese eşit ve adaletli bir hizmet sunmaya gayret ettiklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi'ni İzmir’in sayılı dinamik belediyelerinden biri haline getirdik. Dolu dolu hizmet etmeye çalıştık. Ancak şunu göremedik: Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın sesini duymayanlar oldu. Buradan bu sesi, o duymayanlara bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

Karabağlar Belediyesi Yeşilyurt Pazaryeri temel atma törenine, Başkan Selvitopu, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Kösen, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


“En çok kapalı pazaryerine sahip belediyeyiz”


Törende konuşan Başkan Selvitopu “Bu gün çok önemli bir törendeyiz. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız Yeşilyurt Pazaryeri'nin temelini atıyoruz. Burada her pazar kurulduğunda büyük bir kargaşa yaşanıyordu. Pazarın altına yapılacak otopark, üzerinde de modern pazaryeriyle pazarcı esnafımız ve yurttaşlarımız rahat bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayacaklar. İzmir’de kapalı olarak en çok pazaryerine sahip belediyeyiz. Bundan sonra da Esenyalı, Yurtoğlu, General Kazım Özalp ve Üçkuyular'da modern pazaryerleri yapılacak” dedi.

Ülkemizde ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak dar gelirli vatandaşların yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkan Selvitopu “Şu anda 3 bin yakın aileye Sosyal  Destek Kartı veriyoruz. Her ay 3 milyon liraya yakın rakamla bu gerçekleşiyor. KARBEM'de dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği vererek, onların şanslarını artırmaya gayret ediyoruz. Eğitim kart uygulamasıyla fakir fukara ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz. Açtığımız semt merkezleriyle aile bütçesine katkı sağlamak isteyen  kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Birçok sosyal faaliyetlerimizde hep dar gelirli insanlarımızın yanında olmaya, küçük de olsa yaşamlarını rahatlatmaya gayret ettik. Bunları yaparken belediye çalışmalarını da ihmal etmedik. Asfalt plentiyle, aracıyla gereciyle, çalışanlarıyla her işini kendisi yapabilen bir belediyeyi hep birlikte yarattık. Karabağlar’a helal-i hoş olsun!Umarım bundan sonra da bu hizmetler aksamadan devam eder” diye konuştu.

 

“Vatandaşlarımızı dinledik”


Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın her türlü hizmete layık olduğunu, onların görüş ve önerileri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Karabağlar Belediyesi her yaptığı yatırımla halkını, toplumunu düşündü ve onların isteklerini yerine getirdi. Bu şekilde de dinamik bir belediye haline geldik. 31 Mart sonrası görevimi teslim ederken gönlüm çok rahat olacak. Dinamik bir belediyeyi teslim etmenin onurunu, gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bu çok çok önemliydi. 10 yıllık sürenin her dakikasını dolu dolu geçirdim. Dolu dolu hizmet etmeye çalıştım. Bunları çalışanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, hep birlikte yaptık. Burada bir cümle kurmak istiyorum. Şunu göremedik! Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanının sesini duymayanlar oldu. O duymayanlara bir kez daha bu sesi hatırlatmak istiyorum.”

 

Nasreddin Hoca'yı görsünler!

 

 Zamanında çok eleştirilen Nasreddin Hoca binasının bugün çocuk kültür bilim merkezi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Türkiye'nin önde gelen yazarları burayı çok eleştirdi. Şimdi ben buradan onları davet ediyorum. Gelin, gezin. Gençlere çocuklara nasıl faydalı olduğunu görün. Zahmet olmazsa onu da yazın, tüm Türkiye okusun, görsün” diye konuştu.


“Karabağlar’ı ranta teslim etmedik”


Başkan Selvitopu, seçim sürecinde kimi adayların Karabağlar Belediyesi'nin açtığı davaları geri çekme sözü vermesine de değinerek, “Hakka, hukuka ve adalete inanıyorsanız neyi geri çekeceğinizi çok iyi değerlendirmeniz lazım. Biz yaptığımız hukuk mücadesiyle Karabağlar'ın hakkını savunduk. Karabağlar’ın hakkını ranta teslim etmedik. Karabağlar'a rant gözüyle bakanlara buraların halkın malı olduğunu hatırlatma gereği duyduk. O  davaların hepsinde de haklı çıktık. Bundan sonraki süreçte siyasi çalışmalarıma devam edeceğim. Doğru yapılan işleri destekleyeceğim. Ama yapılan bir yanlış olduğunda da hiç kimsenin şüphesi olmasın, Karabağlar'ın eski belediye başkanı olarak en başta ben karşı duracağım. Bu kentin değerlerini, halkın değerlerini korumak bizlerin görevi olacak” diye konuştu.

 

Muhtardan teşekkür plaketi

 

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Kösen de konuşmasında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Başkan Selvitopu'na teşekkür etti ve günün anısına plaket sundu.
İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen de, “İzmir'de ve Karabağlar’da yaptıklarınızdan ve pazarcılar esnafına göstermiş olduğunuz katkılardan dolayı size binlerce kez  teşekkür ediyoruz” dedi
Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Selvitopu ve beraberindekiler butona basarak ilk harcı temele koydular.

Bahçelievler Mahallesi Ulu Önder Caddesi'ndeki 4500 metrekare arsa üzerine inşaatına başlanan Yeşilyurt pazaryerinde 250 tezgah ve 115 araçlık otopark olacak. Yeşilyurt pazaryeri inşaatı 2025 yılında tamamlanacak.

 

 

...........

Top