Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 18 Mart 2024, 14:43
Okunma: 237 Kez Görüntülendi

Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlanırken, şehitlerimiz unutulmadı

 

Başkan Selvitopu: Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

 

Karabağlar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutlarken, bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü” nedeniyle Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’nda gerçekleştirildi. Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, şehit yakınları, gaziler, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Koray Akalın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle andıklarını söyledi. Akalın, “Şehitlerimizin acısını yüreğinde hisseden ve siyasete alet etmeden şehit ailelerinin, gazilerin yanında olan Sayın Selvitopu'na ve herkese teşekkür ediyoruz. Şehitlerimiz! Sizleri unutmayacak, unutturmayacağız. Emanetiniz namusumuz, şerefimizdir” dedi.

 

Büyük direniş...

 

Başkan Selvitopu da emperyalizme karşı verilmiş büyük bir direnişin 109. yıldönümünde olduğumuzu vurgulayarak, “Çanakkale ruhuyla Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz başlamış ve aynı ruh sayesinde zaferle sonuçlanmıştır. Çanakkale'de yokluklar içinde olan ordumuz, her türlü fedakarlıkla ayakta kalmasını bilmiştir” dedi.

Bu büyük zaferin algı oluşturularak çarpıtılmak, küçümsenmek istendiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniştir Çanakkale! Bu mücadelenin ruhunu, önemini doğru anlamalı ve gelecek kuşaklara anlatmalıyız. Çanakkale'de ve sonrasındaki yıllarda on binlerce şehidimiz bu ülke için canlarını vermiştir. Rahmetle, minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Bu ruh oldukça, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, emperyalizmin bugün Ortadoğu coğrafyasında çeşitli oyunlar oynamayı sürdürdüğünü ve mazlum milletlerin çocuklarını katlettiğini de hatırlattı.

Başkan Selvitopu’nun konuşmasının ardından KARBEM öğrencileri kısa bir oratoryo sundu. Tören, şehitlerin adlarının yazılı olduğu anıta kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

Başkan Selvitopu ayrıca , 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü nedeniyle 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen törene katılarak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

.................

 

Top