Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Mart 2024, 14:03
Okunma: 201 Kez Görüntülendi

Muhtarlar, uyum içinde çalıştıkları Başkan Selvitopu'na teşekkür etti

 

“Karabağlar'ı eviniz gibi sahiplendiniz”

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, uyum içinde çalıştığı mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarlar, Karabağlar'da yaptığı hizmetler ve emekleri nedeniyle Başkan Selvitopu'na teşekkür ederek, “Karabağlar'ı eviniz gibi sahiplendiniz” dediler. Başkan Selvitopu da muhtarlara destekleri, iyi niyetleri ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ederek, “Kurumsallaşmış bir belediye ve modern bir ilçenin altyapısını hazırlamanın gönül rahatlığıyla görevimi devretmeye hazırlanıyorum. Bundan sonraki süreçte Karabağlar'da olacak; siyasetteki mücadelemi doğrudan, haktan, hukuktan yana devam ettireceğim” diye konuştu.

Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki Gemi Restoran'da gerçekleştirilen buluşmaya, Başkan Selvitopu,  Karabağlar Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Muharrem Gülgü'nün yanı sıra, mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve birim amirleri katıldı.

Kahvaltının ardından kürsüye gelen Karabağlar Muhtarlar Derneği Başkanı Gülgü, 10 yıldır birlikte çalıştığı Başkan Selvitopu'na teşekkür etti. Gülgü, Başkan Selvitopu'nun 58 mahallenin tamamına eşit hizmet götürmeye gayret ettiğini vurgulayarak, “İlçemizi gerçekten eviniz gibi sahiplendiniz. Biz sizinle çalışmaktan mutluyuz. Karabağlar'a sahip çıkıp güzel bir belediyecilik anlayışıyla çalıştınız ve güzel bir belediye bırakıyorsunuz. Sizlere şahsım ve muhtarlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızdayız. Bundan sonraki süreçte de her zaman sizinle görüşmek isteriz” dedi.

 

“Dertlere birlikte çare aradık”

 

Muhtarların ayakta alkışlarıyla konuşmasına başlayan Başkan Selvitopu da, muhtarlarla birlikte 500 bin kişiye hizmet etmeye, dertlere çare aramaya çalıştıklarını vurguladı. Geçen 10 yılda Karabağlar Belediyesi'nin kurumsal bir yapıya kavuştuğunu, araç ve iş makinası parklarını güçlendirdiğini, örnek gösterilen bir yerel yönetim haline geldiğini belirten Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi bugün tüm çalışanlarıyla, her işi yapabilecek kapasiteye geldi. Sahada sizler de bunu daha iyi izliyorsunuz. Temizlik İşleri, Fen İşleri müdürlüklerinin araç gereç eksikliklerini giderdik. Görevimi devrederken bu konuda hiçbir eksiklik hissetmeyeceğim. Gönlüm rahat” diye konuştu.

 

Karne iyi

 

Karabağlar Belediyesi'nin Sayıştay'ın yaptığı tüm denetimlerden alnının akıyla çıktığını, bu konuda Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “10 yıllık süreçte biliyorum ki Karabağlar Belediyesi'nin karnesi çok iyi” yorumunu yaptı.

Modern bir Karabağlar için kentin tüm plan revizyonlarını yaptıklarını ve 2050'li yıllara dönük yol haritasını belirlediklerini söyleyen Başkan Selvitopu, “Osman Aksüner, Aydın ve Aşık Veysel mahallelerini kapsayan 106 hektardaki kentsel dönüşüm planları hazır. Bundan sonraki süreç gelecek yönetime bağlı. Poligon Deresi konusunun hep birlikte takipçisi olalım. Eğer ileride askeri tesis taşınırsa burası yeşil alan olarak mutlaka Karabağlar'a, İzmir'e kazandırılmalı. Bu alan yapılaşmaya açılırsa tüm İzmir kaybeder” dedi.

 

Siyaset mesajı

 

Başkan Selvitopu, toplumdaki değer yargılarının değiştiğini ve siyasi geleneklerin alt üst olduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyetimizi kuranların en önemli özellikleri, hiçbir çıkar gözetmeden kendilerini bu ülkeye ve insanlarına adamalarıydı. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, insanlarımızda bu anlayışı yeniden hakim kılmak zorundayız. Çalışma yaşamım boyunca hiçbir yanlışın içinde olmadım, olmam da. Yanlış yapmak isteyenlere karşı siyasi mücadelem devam edecek. Gözüm Karabağlar'ın üzerinden kalkmayacak. Doğru yapılan işlerin de destekçisi olacağım. Siyasetteki mücadelemi doğrudan, haktan, hukuktan yana sürdüreceğim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karabağlar Muhtarlar Derneği Başkanı Gülgü ve Arap Hasan Mahallesi Muhtarı Hülya Torun, tüm muhtarlar adına Başkan Selvitopu'na çiçek vererek teşekkür etti. Muhtarlar ayrıca Başkan Selvitopu'na, anısı olacak küçük bir armağan da sundular.

Buluşma, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

Top