Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 21 Nisan 2024, 14:26
Okunma: 178 Kez Görüntülendi

Türkiye’nin en hızlı maratonunda şampiyon isimler belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beşinci kez düzenlediği "Türkiye'nin En Hızlı Maratonu" Maraton İzmir Avek, dünyadan ve ülkemizin her köşesinden gelen sporcuların katılımıyla gerçekleşti. Kültürpark'ta düzenlenen ödül töreninde 10 kilometrelik koşuda birinci olanlara ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Enver Yılmaz, Ersun Yanal Vakfı Başkanı Ersun Yanal ve Avek Otomotiv Yönetim Genel Müdürü Derya Uluğ takdim etti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Türkiye’nin En Hızlı Maratonu" Maraton İzmir Avek, bu yıl 5 bin 600 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Dünya genelinden ve ülkemizin dört bir yanından gelen atletlerin yarıştığı etkinlik, Uluslararası Yol Yarışları kategorisinde World Athletics Label unvanını taşımasıyla öne çıktı. Yarış öncesi ve sonrası renkli anlara sahne olan etkinlikte, kimono giyen yarışçılar, stantlardaki görevliler ve her yaştan İzmirli, Kültürpark’ı adeta renk cümbüşüne çevirdi. Yarışın heyecanıyla birlikte müzik ve dansın eşlik ettiği organizasyon, tüm katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Şampiyon isimler belirlendi
38 ülkeden 600 seçkin atletin katıldığı 42 kilometrelik yarışta erkeklerde Kenyalı Vitalis Kibiwot birinciliği 02.11.08 derecesiyle kazandı. İkinci sırayı Etiyopyalı Sendeku Alelgn 02.13.42 derecesiyle alırken, üçüncü sırada ise Kenyalı Silas Kurui 02.13.47 derecesiyle yer aldı. Mustafa Kemal Bulvarı ile Karşıyaka sahilinde başlayan yarış, sabah saatlerinde yaşanan şiddetli rüzgar nedeniyle yarışçıların hızını etkiledi ve parkurda rekorun kırılmasını engelledi. 42 kilometrelik koşuda kadınlarda ise Etiyopyalı Aamelmal Tagel, 02.37.26 derecesiyle birinci oldu. İkinci sırayı Etiyopyalı Bekelech Bedada 02.42.10 derecesiyle alırken, üçüncü sırayı ise Japon Suguru Oktabe 02.43.16 derecesiyle elde etti.

İzmirli yüzücü Bengisu Avcı da koştu
Yarışların startını veren isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli ve ünlü teknik direktörler Ersun Yanal ile Hüseyin Eroğlu vardı. Ayrıca, dünyada Okyanus Yedilisi'ndeki yedi kanaldan dördünü geçen ilk ve tek Türk kadını unvanına sahip olan İzmirli yüzücü Bengisu Avcı da Sidrex Koşu Takımı ile birlikte start alanında yerini aldı.

10 kilometrelik koşunun da kazananları belli oldu
10 kilometrelik koşuda erkekler kategorisinde sıralama Mohammad Hosein Tayebi, Ahmet Civci ve Bedri Şimşek olarak belirlenirken, kadınlarda ise Tuğçe Karakaya, Natalia Kahraman ve Özlem Işık isimleriyle yarışı tamamladı. Ayrıca yaş kategorilerinde de dereceye girenler şu şekildeydi: 35-39 yaş erkeklerde Osman Erkam Şafak, kadınlarda Natalia Kahraman; 40-44 yaş erkeklerde Tahsin Ersin Kurşunoğlu, kadınlarda Negin Ayromloo; 45-49 yaş erkeklerde Ahmet Bayram, kadınlarda Yasemin Karasu Dönmez; 50-54 yaş erkeklerde Oktay Ertunç, kadınlarda Leyla Erbay; 55-59 yaş erkeklerde Ayhan Duymuş, kadınlarda Gülşen Sönmez; 60-64 yaş erkeklerde Abdullah Ertekin, kadınlarda Raziye Arabacı; 65-69 yaş erkeklerde Hanis Breuninger, kadınlarda Fatma Musal; 70-74 yaş erkeklerde Mehmet Yavuz Vural, kadınlarda Aysel Ertuğ; 75-79 yaş erkeklerde İsmail Yörükoğlu, kadınlarda Türkay Atalay.

Ödülleri Elvin Sönmez Güler takdim etti
Kültürpark'ta düzenlenen ödül töreninde 10 kilometrelik koşuda birinci olanlara ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Enver Yılmaz, Ersun Yanal Vakfı Başkanı Ersun Yanal ve Avek Otomotiv Yönetim Genel Müdürü Derya Uluğ takdim etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Elvin Sönmez Güler, ödül töreninde kazananlara ödüllerini takdim ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın selamlarını ilettiğini belirterek, "Başkanımız, sizlerin katılımınızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür etti. Tüm sporcularımızı içtenlikle kutluyoruz ve sizlerin katılımıyla güçlendik. Tekrar tebrik ederim" dedi.

Top