Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 27 Mart 2024, 23:24
Okunma: 241 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi'nin yapım ihalesi 7 Mayıs'ta!


Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkezi yola çıkıyor


Karabağlar Belediyesi, mimari fikir projesini ulusal düzeydeki yarışmayla belirlediği Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkezi'nin yapım ihalesine 7 Mayıs'ta çıkacak. Bölgenin coğrafi konumuna uygun şekilde yaşama geçirilecek ve modern mimarisiyle dikkat çeken merkez, İzmir'in bu alandaki sayılı tesislerinden biri olacak ve Karabağlar'a değer katacak.

Karabağlar Belediyesi, 58 mahallesi ve yaklaşık 500 bin nüfusu olan ilçenin farklı noktalarında, ihtiyaçlara yanıt verecek tesisler yapmaya devam ediyor. Semt merkezleri, kültür sanat merkezleri, spor tesisleri ardı ardına yaşama geçiriliyor. Bu anlayış doğrultusunda yüzlerce yılılk geçmişe sahip Uzundere'ye de cemevi sosyokültürel merkez kazandırılacak.

7 Mayıs'ta yapım ihalesine çıkılacak merkez, 4500 metrekare büyüklüğünde olacak. Sosyokültürel Merkez içerisinde, Meydan Evi (Cem Salonu), Taziye Alanı, Cenaze Alanı (Açık ve Yarı Açık alan), Cenaze İşlemleri (Morg-Yıkama), Kafeterya, Derslikler, Kitaplık, Misafirhane, Çok Amaçlı Salon, Mutfak, Yemekhane, Kurban Kesim, Sığınak ve Açık Sosyal Alanlar yer alacak.

Bölgenin topografik yapısına uygun şekilde kademeli yapılacak ve yeşil dokuyla çevrelenecek merkez, sadece Karabağlar'a değil İzmir'e değer katacak.


Onay beklendi


Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mimari fikir projesi ulusal yarışmayla belirlenen merkezin, geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan Uzundere'de yapılacak olmasının önemine dikkat çekti. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Uzundere Cemevi'nin bulunduğu alanın projeyle baştan sona değişeceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “2017 yılında düzenlediğimiz mimari fikir yarışmasının ardından uzun süre Çevre Şehircilik ve İklim Değişliği Bakanlığı'nın tahsis onayını bekledik. Onay gelir gelmez de hazırlıklara başladık. Gerçekleşecek ihale ve yapım çalışmalarının ardından çok özel bir merkez İzmir'e kazandırılmış olacak. Ben şimdiden bu merkezin halkımıza ve Karabağlar'a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Top