Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 31 Ekim 2017, 09:26
Okunma: 948 Kez Görüntülendi

İşte Karabağlar, işte Cumhuriyet!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümünde her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Korteji oluşturdu. Başkan Selvitopu ve eşi başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları,  İzmir'deki futbol takımlarının taraftarları ve binlerce Karabağlarlı ilk günkü heyecan ve coşkuyla 6 kilometrelik etabı ellerinde bayraklarla yürüdü, marşlar söyledi. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyen ve tek vücut olan Cumhuriyet Korteji, hep birlikte haykırdı: "Yaşasın Cumhuriyet"

Üçkuyular Fahrettin Altay Metro Durağı'ndan başlayan Cumhuriyet Korteji, Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda sona erdi. Yürüyüşe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu eşi Fügen Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe başkanı Ali İhsan Yıldız ve parti yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri, İzmir'deki futbol takımlarının taraftarları ile binlerce vatandaş katıldı.

Göztepeli taraftarlardan meşaleli destek

İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde yürüyen korteje, aldıkları sonuçlarla büyük başarı sağlayan Göztepe futbol takımının taraftarları da yalnız bırakmadı. Taraftarların yol boyunca meşaleleri yakarak yürüyüşü renklendirdiği gecede, gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de ilgiyle izlendi.  İzmir Motosiklet Kulübü üyelerinin de motorlarıyla kortejin en önünde yer aldığı yürüyüşte vatandaşlar gerek balkonlardan,  gerekse kaldırımlardan alkışlarla ve bayraklarla korteje destek oldular. Ayrıca, kortejin yürüdüğü 6 km'lik yol boyunca yoldan geçen araçlar da kornalarını çalarak korteje katılanları yalnız bırakmadılar.

Yaşasın Cumhuriyet!

Kortejin sonunda Uğur Mumcu Parkı’ndaki coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Selvitopu,  tüm İzmirliler ve Karabağlarlılar'ın Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Cumhuriyet’in hep var olacağını belirten Selvitopu, vatandaşlara şöyle seslendi; “Sizler sahip çıktıkça Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Mustafa Kemal Atatürk boşuna söylememiş, ‘Elbet benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!’ Bunu siz yaşatacaksınız, gençler yaşatacak, gelecek kuşaklar yaşatacak, çocuklarımız yaşatacak. Kimse buna engel olamayacak. Bu Cumhuriyet kolay kurulmadı. Alın teri ile kanla, mücadele ile kuruldu. Bunu yıkmak kolay değil, yıktırmayız! Cumhuriyet hep ayakta kalacak. Bunu birlikte sağlayacağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet!”

Cumhuriyet coşkusunu türkülerle dile getirdiler

İzmir Folklor Derneği’nin yapmış olduğu gösterinin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Murat Sincer ve eşi Özlem Sincer,  Atatürk’ün sevdiği şarkıları izleyicilerle birlikte seslendirdi. Sincer çifti, seslendirdiği türkülerle Cumhuriyet coşkusuna Karabağlarlılarla birlikte ortak oldu.

Konser sonunda Başkan Selvitopu, Murat ve Özlem Sincer çiftine çiçek vererek etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür etti.

Top