Tarih: 13 Şubat 2022, 09:37

Gelecek günlerde başlayacak

Gelecek günlerde başlayacak çalışmalar 3 ayda tamamlanacak.

Başkan Selvitopu, Kavacık Meydan Projesi'ni yerinde anlattı

Coğrafi işaretli üzümüyle bilinen ve binlerce kişinin ziyaret ettiği üzüm festivaline ev sahipliği yapan Kavacık Köyü'nün meydanı, Karabağlar Belediyesi tarafından baştan sona elden geçirilecek. Gelecek günlerde başlayacak çalışmaların ardından meydan, tarihi ve doğal özelliğini yitirmeden yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, projenin ayrıntılarıyla ilgili vatandaşlara, yerinde bilgi verdi. Köy kahvesinde vatandaşlarla buluşan Başkan Selvitopu, onların talep ve önerilerini dinledi. Toplantıda, Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Baran Uygun, Köy Muhtarı Erkut Yeşilbayır, belediyenin teknik bürokratları da yer aldı.

Meydanı daha güzel bir hale getirmek istediklerini belirten Başkan Selvitopu, “Burası festival yaptığımız zaman bir yerde prestij meydanı. İlk aşamada elini yüzünü düzelteceğiz. Buraya gelen insanlar daha güzel bir meydanla karşılaşsın, Kavacık'ın albenisi daha da artsın istiyoruz. Köye daha faydalı olsun derdindeyiz” dedi.

Belediye ekipleri yapacak

Projenin büyük bölümünü belediyenin kendi ekiplerinin yapacağına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Böylece aksaklık yaşanması durumunda müdahale şansımız çok hızlı olacak. Sadece pergole işini ihale edeceğiz. Çalışmalar sırasında kaliteli malzemeler kullanacağız. Mart başında başlayacak çalışmaları 3 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Yazın en azından meydan derli toplu olsun” diye konuştu.

Kavacık'a gelecek yıl da bir “Köy Evi” kazandırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Selvitopu, “Meydanın yanı başında bir yerimiz var. Oraya, düğünlerinizi de yapabileceğiniz 200 kişilik çok amaçlı salon inşa edeceğiz. Burası SİT bölgesinde kaldığı için gerekli izin başvurularında bulunduk. Son aşamada da sokakları düzelteceğiz. Kavacık'ı aslına uygun şekilde koruyup güzelleştirerek, Şirince gibi daha bilinir bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Toplantıda vatandaşlar da projeyle ilgili görüş ve önerilerini doğrudan Başkan Selvitopu'na ilettiler. Başkan Selvitopu ayrıca proje alanını da ayrıntılı şekilde inceleyerek, yapılması gereken değişikliklerle ilgili çeşitli talimatlar verdi.

Festivale yetişecek

Köy, her eylül ayında düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali'nde binlerce kişiyi ağırlıyor. Festival sırasında çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan köy meydanı, projeyle baştan sona elden geçirilmiş olacak. Alandaki binaların pergole ve cephe düzenlemeleri, özellikleri tarihi ve doğal özellikleri korunarak yapılacak. Altyapı ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirilecek. Ekipler Atatürk Büstü, çocuk oyun alanının olduğu bölümlerde de kapsamlı çalışmalar yapacak. Meydan bu yılki festivalde yeni görünümüyle konuklarını karşılayacak.

3 ayda tamamlanacak.

Başkan Selvitopu, Kavacık Meydan Projesi'ni yerinde anlattı