Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 28 Kasım 2023, 10:02
Okunma: 281 Kez Görüntülendi

Başkan Selvitopu, kadınlara yönelik şiddetle ilgili panelin açılışında konuştu:

 

Hedef her mahalleye semt merkezi!

 

Karabağlar Belediyesi, İzmir Barosu, Karabağlar Kent Konseyi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi'nin düzenlediği “Tüm Yönleriyle Israrlı Takip” konulu panel, Çalıkuşu Semt Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın haklarına verdiği değeri anımsatarak “Biz de yerel yönetim olarak kadınlarımızın yanında olmaya, onların sıkıntılarına çare üretmeye çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz semt merkezi de bu amaçla yapıldı. Temel hedefimiz Karabağlar'da yaşayan ve nüfusumuzun yarıdan fazlasını oluşturan kadınlarla doğrudan iletişim kurmak. 58 mahallemizde de semt merkezi açmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Selvitopu, kadınlara yönelik şiddeti kınadıklarını belirterek, “ Kadına yapılan şiddet ülkemizin acı gerçeklerinden birisi. Öncelikle bu şiddeti, şiddetle kınadığımızı belirteyim. Bunu aşmanın yolu eğitime, bilim ve kültüre önem vermekten geçiyor. Biz de Karabağlar'da semt ve kültür merkezlerini yaymaya gayret ediyoruz. Özellikle Karabağlar'da yaşayan kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın buralardan yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Kılınçer Ot, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Özdemir de konuşmalarında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nün önemini vurguladılar.

Daha sonra Gülbin Ağaoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı “Tüm Yönleriyle Israrlı Takip” paneli gerçekleştirildi. Panelde Avukatlar Nilgün Demir Şentuna'yla Gülce Mutoğlu Kılavuz görüşlerini katılımcılarla paylaştılar.

Etkinliği, Karabağlar Belediyesi semt merkezlerinden yararlanan çok sayıda kadınla CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör de izledi.

 

Top