Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 01 Mart 2023, 20:04
Okunma: 332 Kez Görüntülendi

Depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlar ve Kurucu Belediye Başkanı Kürüm unutulmadı.

Karabağlar Belediye Meclisi’nden saygı duruşu

Karabağlar Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarla Karabağlar Belediyesi’nin Kurucu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, saygı duruşuyla anıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yönettiği toplantıya, CHP İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, İYİ Parti İlçe Başkanı Aysel Ersöz, İlçe Başkan Yardımcıları Muhammet Bayram ve Ufuk Baydır, MHP İlçe Başkanı Latif Alaboğa, İlçe Başkan Yardımcıları Yasemin Kaya ve Ayşen Pekçetin, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin, Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcıları Mustafa Özkurt, Şener Uzun, Necati Tağaç ve Celal Karabalık katıldı.
Başkan Selvitopu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin acılı ve zor günlerden geçtiğini belirterek, “Bu bütün Türkiye’nin, 84 milyonun acısıdır. Milletimizin başı sağolsun” dedi.
Türk toplumunun böylesi günlerde dayanışmayı, birlik ve beraberliği ön plana çıkardığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Gün dayanışma, acıları paylaşma günü. Durum gösteriyor ki bu dayanışma uzun süre devam edecek. Bu acı uzun süre unutulmayacak. Herkesin bu depremlerden gerekli dersleri çıkarması ve böylesi can kayıpları yaşanmaması için üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.
Karabağlar Belediyesi’nin hem afet bölgesi hem de oradan gelerek Karabağlar’a sığınan vatandaşlara destek vermeye çalıştığını bildiren Başkan Selvitopu, “Şu anda Karabağlar’a gelip yerleşen 4000’den fazla insanımız var. Sayı mutlaka artacak. Bölgedeki vatandaşlarımızın ve buraya gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum bu iş uzun sürecek. O nedenle aynı anlayışla çalışmaya ve elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Siyaset üstü bakılmalı


Karabağlar Belediyesi'nin 2000 hektarlık alanda yaptığı revizyon imar planlarıyla sağlıklı bir kent dokusu yaratılması için uğraştığını belirten Başkan Selvitopu, kentsel dönüşüm konusuna da siyaset üstü bakılmasını istedi. Merkezi idare ve yerel yönetimin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu ülkenin birikimli, alanında uzman insanları var. Hep birlikte tartışarak doğru çözümlerde buluşmak zorundayız. Vatandaşlarımızı kar hırsına kurban etmeden, sağlıklı yapılara kavuşturmalıyız” diye konuştu.


Kürüm anıldı


Geçen günlerde yaşamını yitiren Sıtkı Kürüm’ü de rahmetle anan ve ailesine, sevenlerine başsağlığını dileyen Başkan Selvitopu, “Sayın Kürüm, kurucu belediye başkanı olarak zor bir görev yürüttü. Anısını, önümüzdeki günlerde belirleyeceğimiz bir parkımızda yaşatacağız” dedi.
Meclis toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda, depreme dayanıksız olduğu için yeniden yapılması gereken okullarla ilgili gerekli imar plan değişiklikleri de oybirliğiyle kabul edildi.

Top