Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 23 Haziran 2023, 10:23
Okunma: 225 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi'nden Kurban Bayramı denetimleri

 

Karabağlar Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan kurban satış ve kesim yerleriyle işyerlerini sıkı şekilde denetliyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinde hayvan sahiplerinin nakil belgelerini, alanın düzenini, hayvanların küpelerini ve sağlık durumlarını bayram süresince kontrol etmeye devam edecek.
Karabağlar Kaymakamlık Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Peker ve Uzundere mahallelerinde hayvan satış ve kesim yerleri oluşturuldu. Kurban Bayramı yaklaşırken alanın düzeni, trafik giriş ve çıkışı üzerinde çalışmalar yapan zabıta ekipleri vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alması için önlemlerini bayram günleri daha da sıkılaştıracak.
Karabağlar’da Uzundere ve Peker mahallelerinde kurban satış ve kesim yerleri dışında 7 nokta da (Adnan Süvari, Salih Omurtak, Cennetoğlu,Salih Omurtak,Uzundere(2) ve Yunus Emre mahalleleri) kurban kesim yerleri oluşturuldu. Vatandaşlar kurban kesim noktaları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi “www.karabaglar.bel.tr” adresinden öğrenebilecek.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca, tatlı üretim ve şeker satışı yapılan işletmelerle fırınlarda da denetim gerçekleştiriyor. Denetimlerde, iş yerinin ruhsatlı olup olmadığı, hijyen, fiyat etiketi, ürünlerin gramaj uygunluğu ve son kullanma tarihleriyle ilgili kontroller yapılıyor.

Top