Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Ekim 2017, 11:58
Okunma: 991 Kez Görüntülendi

Karabağlar’a Yakışacak Kültür Merkezinin Temeli Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Tahsin Yazıcı Mahallesi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.Tesisin temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Siyasi parti ilçe başkanları, siyasi parti il yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Tahsin Yazıcı Mahalle Muhtarı Selim Arı’nın teşekkür konuşmasının ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu söz aldı. Göreve geldikleri günden bu yana ilçenin ihtiyacı olan kültür sanat merkezleri üzerine yoğunlaştıklarını belirten Selvitopu, "Bu süreci Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yürütüyoruz. Yeşilyurt, Mimkent, Tahsin Yazıcı, Kibar Mahallesi gibi yerlerde kültür merkezleri yapıyoruz. Çünkü kültür sanat bir toplumun gelişmişlik göstergesidir. 500 bin nüfuslu ilçemizde böyle yerlere büyük ihtiyaç var. Bu projelerin gerçekleşmesinde bize desteğini esirgemeyen Aziz Kocaoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Elbirliğiyle, işbirliğiyle aşamayacağınız zorluk yoktur" şeklinde konuştu.

Karabağlar’ın geleceğine yön veriyoruz

Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Karabağları yeniden planladıklarını dile getiren Selvitopu, şöyle devam etti:

"Bu planlar bitme aşamasına geldi. Karabağlar’ın geleceğine yön veriyoruz. 3-5 yıl sonra Karabağlar'ı bugünkünden çok farklı göreceğiniz bir gerçek. Bazıları bunu anlayamazlar. Anlamak için bilgi sahibi olmanız gerekir. Tıpkı rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Evet, Karabağlar'ın bütçesi dar. Evet, ben de cimri, pinti  bir belediye başkanıyım. Buna da devam edeceğim. Bu para halkın parası. Kuruşunu harcarken dikkat edeceğim. Bu ülkeyi kuranlar da böyle yaptılar.Hakka hukuka adalete şeffaflığa uygun davranıyoruz. Karabağlar için gerekli olan neyse onları yapmaya çalışıyoruz."

87 hektar alan İzmir halkına verilmeli

İlçe sınırlarındaki 87 hektar alanın TOKİ’ye devredilmesi konusundaki rahatsızlığını da dile getiren Selvitopu, "Bu alan Karabağlarındır. TOKİ'ye devredilmesine şiddetle karşıyız. Karabağlar'da yeni konut alanına değil, üniversiteye, eğitim alanına ihtiyaç var. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum. Bunu yaparsanız, kentsel dönüşümü engellersiniz. Lütfen, o araziyi İzmir'e teslim ediniz. İzmir'i yönetenler orayı doğru kullanmayı bilecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

Kamu alanlarını arttırmak önemli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kent meydanlarının, kent ormanlarının ve kamuya ait sosyal tesislerin bir kentin kent olması için büyük önem taşıdığını belirterek "Kamu alanlarını artırmak demek çocukların sokağa çıkması, annelerin birbiriyle konuşması, fikir alışverişinde bulunması, toplumun birbirinden bir şeyler öğrenmesi, dayanışma içinde olması demek. Birbirinin yarasına merhem olması demek. Bizim en çok bu kamu alanlarına ihtiyacımız var." Diye konuştu.

Karalama kampanyası başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel seçimlere henüz 1,5 sene olmasına rağmen belli kesimler tarafından bir karalama kampanyası başlatıldığına da dikkat çeken Kocaoğlu “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaşamındaki en büyük onuru yaşadım. Biz bugün belediye başkanı olmadık. 13 senedir belediye başkanıyım. 39 senedir Bornova'nın göbeğinde ticaretle uğraşıyorum. Bizim paraya, insana bakışımız bugün şekillenmedi. Önümüzdeki 1,5 yılın sonunda 15 sene belediye başkanlığı yapmış olacağım. Yeter de artar bile… Bu parti bani aday göstererek, İzmirliler oy vererek bana hayatımda görebileceğim en büyük manevi makamı verdi. Ben de çocuklarıma İzmir yerel yönetim tarihine 15 sene belediye başkanlığı yaparak geçmenin gururunu bırakacağım” dedi.

Konuşmaların ardından Aziz Kocaoğlu ve Muhittin Selvitopu başta olmak üzere protokol ve meclis üyeleri hep birlikte butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Top