Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 23 Nisan 2023, 18:24
Okunma: 274 Kez Görüntülendi

Karabağlar’da gün çocukların..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karabağlar’da da coşkuyla kutlandı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu önce törenlere katıldı. Ardından Nasreddin Hoca Çocuk  Kültür Bilim  Merkezi’nde 23 Nisan için özel olarak düzenlenen teleskopla gözlem etkinliğinde çocukları yalnız bırakmadı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilk olarak Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenlere Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve Garnizon Komutanı Personel Albay Levent Karamalak ile birlikte katıldı.Resim Şiir ve Komposizyon dalında dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim eden Başkan Selvitopu onlara başarılarının devamını diledi. Gösterilerin sonunda çocukları törenlere hazırlayan eğitmenlerle de tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

22 bin ziyaretçi

Başkan Selvitopu daha sonra yaklaşık 1 yıl önce kapılarını açan ve bu kadar kısa sürede 22 binden fazla çocuğu bilimle, eğitim atölyeleriyle tanıştıran Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’ne geldi. Bugüne özel ücretsiz olarak düzenlenen uzay ve havacılık sergisi, bilim gösterileri ile teleskopla gözlem etkinliğinde çocuklarla bir araya gelen Başkan Selvitopu 23 Nisan’ın çok önemli bir gün olduğunun altını çizerek “Bu onurlu mücadeleyi veren ve halk iradesini öne çıkaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Sizlerin de bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Başkan Selvitopu ayrıca teleskopla güneş gözlemi yapan çocuklarla da yakından ilgilendi. Aileler de bu imkanı kendilerine ve çocuklarına sunan Selvitopu’ya teşekkür ettiler.

Etkinlikler sürecek

25 Nisan Salı günü Uzundere Rekreasyon Alanı'nda “Biz Geleceğe Güveniyoruz” temalı çocuk şenliği yapılacak. 11.00-16.00 saatleri arasındaki şenlikte, şişme oyun parkurları, oyun istasyonları, animasyon gösterileri, sokak oyunları, ikram stantları, masal kahramanları, çeşitli atölyeler olacak.

26 Nisan'da da “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” konulu resim yarışmasının ödül töreni, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin çalışmaları, yine YKSM'de sergilenecek.

Top