Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 06 Temmuz 2022, 09:06
Okunma: 291 Kez Görüntülendi

Karabağlar'da kurban satış yerleri denetleniyor

 

Karabağlar Belediyesi, ilçede iki noktada açılan kurban kesim ve satış yerlerini bayram öncesi sürekli denetliyor. Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri satış yapılan alanlarda hayvan sahiplerinin nakil belgelerini, alanın düzenini, hayvanların sağlık durumlarını takip ediyor.
Karabağlar Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından bu yıl Peker ve Uzundere’de kurulan hayvan satış ve kesim yerleri, Karabağlar Belediyesi ekiplerince kontrol altında tutuluyor. Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri 2 alanda da hayvan sahiplerinin belgelerinin yanı sıra alanın düzeni, kesim yerleri, hayvanların sağlığı ve kurbana uygun olup olmadığını denetliyor. Kontroller sırasında ekiplere Karabağlar Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim de eşlik ediyor.
Bayram öncesi yapılan bu kontroller bayram süresince daha da sıklaşacak. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu alanların dışında kesim ve satış yapacak olanlara cezai işlem uygulayacak. Ayrıca kurban satış yerleri 24 saat kontrol altında tutulacak. Yine bu süreç içerisinde kurbanlıklar için belediyeye bağlı veteriner hekim de hazır bulunacak.

 

Top