Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Ekim 2021, 21:19
Okunma: 690 Kez Görüntülendi

Karabağlar'da yılların sorunu çözülüyor

 

Karabağlar Belediye Meclisi, Karabağlar Kaymakamlığı'nın önünde bulunan ve yıllardır atıl durumdaki inşaat alanına okul yapılabilmesi için gerekli imar planı değişikliğini oybirliğiyle kabul etti.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin ekim ayı 2. toplantısı, ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yönettiği toplantıya, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Vekili Rıza Palamutçu, İlçe Başkan Yardımcısı Şaban Çelik, Saadet Partisi İlçe Mahalli İdareler Başkanı Necati Tağaç katıldı.

Toplantıda, Karabağlar'ın önemli bir sorununun çözümü yönünde adım atıldı. Bahar Mahallesi'nde Kaymakamlık karşısında bulunan ve daha önce “Emniyet Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş atıl durumdaki yerin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi nedeniyle, bu alana okul yapılması için gerekli imar plan değişikliği oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Selvitopu, imar plan değişikliğinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüleceğini hatırlatarak, “Orada onaylanması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda yapacağı okullarla, Karabağlar'daki önemli bir sorun giderilmiş olacak. Eğitim anlamında önemli bir kazanım elde edilecek. Altının otopark olması yönündeki öneriler de değerlendirilirse, otopark ihtiyacı yönünden bir eksiklik giderilmiş olur. Kararın Karabağlar'a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca, Karabağlar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan ihtiyaç sahibi öğrencilere, gerekli koşulları sağlamaları durumunda barınma indirimi yapılması da oybirliğiyle kabul edildi.

Top