Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 23 Ağustos 2017, 12:11
Okunma: 1284 Kez Görüntülendi

Karabağlar’da“Şehitler Parkı” Açılıyor

Karabağlar Belediyesi;  vatanın birliği, ülkenin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Karabağlar’ın kahraman şehitleri için 10 bin metrekare alana yaptırdığı “Şehitler Parkı ve Anıtı”nın açılışını 25 Ağustos Cuma günü gerçekleştirecek.

İlçede yaptığı çalışmalarla yeni park ve yeşil alanların sayısını her geçen gün arttıran Karabağlar Belediyesi, en son Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ne (Erdal Yaklav Caddesi ile 9125/6 Sokak kesişimi) yaptığı parkı,  kahraman şehitlerimize adayarak “Şehitler Parkı” adını verdi.

Atatürk’ü sembolize eden rölyef heykel de var

Parkın içerisinde Karabağlar’da ikamet edip vatan savunmasında şehit olan kahraman şehitlerin isimlerinin yanı sıra,  Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sembolize eden rölyef heykel ile “Şehitlik Anıtı”nın bulunduğu 200 metrekarelik tören alanı bulunacak.

Engelli çocuklar da unutulmadı

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından toplam 10 bin  metrekare alana yapılan Şehitler Parkı’nın yeşil alan ile çalı ve mevsimlik çiçeklendirmesini Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptı.

Parkta ayrıca,  engelli çocukların faydalanabileceği yeni nesil oyuncaklar, gençlerin spor yapabilecekleri basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun parkları ile görsel zenginliğe sahip ışık ve ses oyunlarının yapılabildiği kuru havuz da bulunacak.

Halkın hizmetinde olacak

Şehitler Parkı, 25 Ağustos Cuma günü saat 11:00’de düzenlenecek törenle Karabağlar halkının hizmetine açılacak.

Top