Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 21 Ağustos 2021, 14:31
Okunma: 562 Kez Görüntülendi

Kerbela Şehitleri Karabağlar'da anıldı

 

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Anma Programı, Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Murat Çobanoğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Program kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Erzincan “Kerbela Ağıtları”nı seslendirirken, Doç. Dr. Mehmet Ersal'ın sunumu ve semah gösterisi de ilgiyle izlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarların da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Selvitopu, İslam tarihinde özel bir öneme sahip bu günlerin haksızlığa, zulme direnişi simgelediğini vurgulayarak, “Bu direnişin önderi Hazreti Hüseyin'in ve o duruşun önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Yezit'in ordularına karşı 72 canla direnmeyi, ayakta durmayı sürdürerek özgürlüğü, eğilmemeyi hepimize öğretmiştir. Bu anlamda Kerbela Olayı dünya durdukça hatırlanacaktır ” dedi.

 

Birlik ve beraberlik vurgusu...

 

Bugünkü dünyada da benzer şekilde kötülerin, kötülüğün kol gezdiğini belirten Başkan Selvitopu, “Hepimizin temel görevi, hangi inançtan, etnik kökenden olursak olalım, birlikte, özgürce, kardeşçe yaşamayı başarmak olmalıdır. Bugünkü etkinlik bir konser değildir. Yezit'e boyun eğmeyenleri anma günüdür. Bizler hep birlikte bundan sonraki süreçte de yeni Yezitlere asla boyun eğmeyeceğiz. İnsanlığı, dostluğu, özgürlüğü hep birlikte sağlayacağız” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ersal, Türkiye'nin farklı bölgelerinden derlediği Kerbela'yı anma görüntüleri eşliğinde, kapsamlı bir sunum yaptı.

 

Erdal Erzincan ve semahlar ilgiyle izlendi

 

Program kapsamında, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Uzundere Cemevi'yle Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ekiplerinin semah gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra sahneye çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Erzincan, Kerbela Ağıtları'nı seslendirdi. Açıkhava tiyatrosundaki vatandaşlar da zaman zaman Erzincan'a eşlik etti.

Gecenin sonunda Başkan Selvitopu, Erzincan ve Doç. Dr. Ersal'a, adlarına dikilen fidanları simgeleyen “doğa dostu sertifikası” vererek teşekkür etti.

Anma programına, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Uzundere Cemevi, İzmir Tokat Dernekleri Federasyonu, Anadolu Dostları Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Erzurum Dörtler Kültür ve Dayanışma Derneği, Karabağlar Erenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'yle Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği de katkı sundu.

Top