Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 09 Ekim 2021, 08:11
Okunma: 639 Kez Görüntülendi

Kibar Pazaryeri'nde tezgahlar sahiplerini buldu

 

Karabağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi'ndeki pazaryerinde satış yapacak esnafın tezgah yerleri kurayla belirlendi.

Aynı tesiste noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine, başvuruda bulunan 579 pazarcı esnafının yanı sıra, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Güven Güngörmüş ve İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen de katıldı. Kura çekimi Pazaryerleri Yönetmeliği'ne uygun olarak gerçekleştirildi.

Zeytin, yumurta, tavuk, balık, süt ürünleri, kuruyemiş, bakkal ve manav tezgahları için ayrı ayrı kura çekildi. İsmi okunan esnaf, tezgah numaralarının yazılı olduğu topları seçerek yerlerini belirledi. İsim yazılı olmayan toplardan çeken esnaf ise pazaryerinde tezgah sahibi olamadı. Kurada yedek liste de belirlendi.

Kura sonucunda Kibar Pazaryeri'ndeki 163 tezgahın kiracıları belirlenmiş oldu. Pazarın cuma günleri açılması hedefleniyor.

 

Modern tesis

 

Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, modern mimarisi ve işlevselliğiyle dikkat çekiyor. Üst giriş katı modern pazaryeri; orta katı nikah, düğün ve toplantı gibi etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon olarak düzenlenen tesisin tamamı yakında hizmete açılacak. Tesiste şimdilik sadece nikah hizmetleri verililiyor. Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de, Eskizmir Zabıta Müdürlüğü’yle birlikte Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'ne taşındı.

Top