Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Ocak 2023, 19:35
Okunma: 315 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediye Meclisi'nin ocak ayı ikinci toplantısı yapıldı.


'Kısırlaştırmalar yoğun şekilde sürüyor”


Karabağlar Belediye Meclisi’nin ocak ayı ikinci toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin'in de izlediği toplantıda Başkan Selvitopu, 6 yıl önce adliyeye yönelik hain saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can'ı rahmetle, minnetle andı.

Toplantıda Başkan Selvitopu, yakında yapım ihalesine çıkılacak Yeşilyurt Pazaryeri Projesi'ne değinerek, daha önceki projede 2 bodrum kat olarak öngördükleri otopark alanını, zeminin kayalık çıkması nedeniyle 1'e düşürdüklerini söyledi. Başkan Selvitopu, “2 kat otopark yapılmasının maliyetleri çok yüksek. Ancak Altınordu sahasının  girişindeki yere ilave açık otopark yapılacak. Ayrıca biraz ileride katlı otopark alanı bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu alanı değerlendirecek” dedi.

Meclis üyelerinin, yılbaşından sonra sokak hayvanlarının sayısının arttığını hatırlatması üzerine Başkan Selvitopu, “Bu konuda ülke genelinde bir sorun var. İnsanlarımız çipten ötürü ceza yeme korkusuyla hayvanları sokaklara bırakıyor. Sorunun temel çözümü hayvan popülasyonunu önlemek. Bu konuda belediyemiz Uzundere Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Nazım Hikmet Hayvan Sağlığı olmak üzere 2 merkezimizde yoğun bir şekilde kısırlaştırma yapıyor” diye konuştu.

Önemli bir ulaşım aksı olan Sırrı Atalay Caddesi'nin 20 metre genişliğe çıkarılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar Metrosu'yla ilgili hazırlıkların da sürdüğünü bildirdi.

Toplantıda, Karabağlar Belediyesi şirketi KARBEL'in 45 milyon liralık sermaye artırımı talebi kabul edildi.

Top