Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 06 Haziran 2023, 11:39
Okunma: 343 Kez Görüntülendi

Çocuk ve yetişkin kursiyerlerin yıl sonu resim sergisi törenle açıldı

Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi dolu dizgin

 

Karabağlar Belediyesi'nin, çocuklar ve gençler başta olmak üzere ilçede yaşayan vatandaşları kültür-sanatla buluşturmak, bu alanda yeteneği olanların gelişimine katkı sunmak amacıyla yaşama geçirdiği Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Aylardır çeşitli sanat dallarında eğitim alan kursiyerler, ürettikleri eserleri sergilemeye başladı.

Bu kapsamda ilk olarak, resim kursuna katılan çocuk ve yetişkinlerin yıl sonu sergisi törenle açıldı. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Meclis Üyesi Ahmet Davulcu, Başkan Yardımcısı Y. Güven Güngörmüş, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, kursiyerler, aileleri ve eğitmenler katıldı.

Törende konuşan Başkan Selvitopu, tüm kursiyerleri yürekten kutlayarak başarılarının devamını diledi. Cumhuriyeti kurduktan sonra eğitim, kültür ve sanatın gelişmesi için çaba harcayan Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmeye çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Atatürk çok iyi biliyordu ki, gelişmişliğin en önemli ölçütlerinden biri kültür sanata verilen önemdir. 500 bin nüfusa sahip ilçemizde biz de, yetenekli çocuk ve yetişkinlerimizin bu alandaki gelişimlerine katkı sunmak istiyoruz. Bunu bir parça da olsa başarabildiysek, ne mutlu bize” dedi.

 

Her gün dolup taşıyor

 

Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nin her gün dolup taştığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Hedefimiz bu tür merkezleri, semt merkezlerini, spor tesislerini ilçemizin her noktasına kazandırmak. Yakın zamanda açacağımız Çalıkuşu Semt Merkezi bu amacımıza hizmet edecek. 32 dönüm arazi üzerinde yapımı hızla devam eden Atatürk Gençlik ve Spor Merkezimizi de, yıl sonuna kadar tamamlama gayretindeyiz. Orada da çocuklarımız, gençlerimiz günün 12 saati sporla ilgilenme olanağı bulacak. Gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlardan uzak tutmanın en temel yolu, kültür ve sanattan, spor ve eğitimden geçiyor” diye konuştu.

Başkan Selvitopu konuşmasının ardından çocuk ve yetişkin kursiyerlere katılım belgelerini, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Dilara Cengiz'e de Doğa Dostu Sertifika verdi.

Tören kapsamında çocuklar dünyaca ünlü ressamları ve onların çok bilinen eserlerini canlandırarak yoğun alkış aldı.

Başkan Selvitopu ve konuklar daha sonra sergiyi gezerek, eserleri tek tek inceledi.

 

Top