İş Birliği Yapılan Kuruluşlar ve Firmalar
Anasayfa > Hizmetler > Sıfır Atık > İş Birliği Yapılan Kuruluşlar ve Firmalar

Bitkisel Atık Yağlar; lisanslı bir Geri Kazanım firmasıyla yapılan Protokol ile Belediyemiz, Evsel nitelikli kullanılmış kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek ve kızartmalık yağların hanelerden / muhtarlıklardan toplanması için halkı bu konuda bilgilendirerek atık yağ toplama faaliyetlerini organize etmektedir. Bitkisel atık yağların geri kazanımı amacıyla 5 lt bitkisel atık yağ teslim eden vatandaşlarımıza 750 ml’lik sıvı deterjan hediye verilmektedir.

Ambalaj Atıkları ve Tekstil Atıkları; 12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayılı Sıfır Atık Yönetmeliği gereği Belediyemiz ambalaj atıkları ve tekstil atıklarının toplanması için 13.05.2023 tarihinde İZDOĞA İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Tic. San. A.Ş ile sözleşme imzalamıştır.

Yapılan Sözleşme ile Belediyemiz, vatandaşlarımızın günlük kullanımlar sonucu ortaya çıkardıkları ambalaj ve tekstil atıklarını anlaşma yapılan firmaya teslim ederek veya ilçemiz genelinde yerleştirilen mobil atık getirme noktalarına atıklarını uygun şekilde atarak geri dönüşüm ve geri kazanıma verebilecek, ülke ekonomisine değer katabileceklerdir.

Ayrıca; oluşturulmuş iş ve yönetim planı doğrultusunda kamu hizmet binaları, siteler, hastaneler, bankalar, özel kuruluşlar, belediyemiz yerleşkeleri ve dış müdürlüklerimizden atıklar alınmaktadır. Talep gelmesi halinde ambalaj atıklarının toplanması için çalışmalar sürdürülecektir.